Fiktioner anbefaler: Tre perspektiver på AI

Leder du efter alternative vinkler på AI, så har Fiktioner samlet tre anbefalinger til dig. Det er tre forskellige medier, så der er ingen undskyldning for ikke at blive klogere på fænomenet. Herunder finder du en podcast, en artikel og en video. Enjoy! 

LYT TIL EN PODCAST
Vi anbefaler en enkelt episode i DR’s fede podcastserie Genstart. I Genstart tager Anna Ingrish aktuelle emner op og interviewer folk, der er eksperter på området. I afsnittet, som vi anbefaler, har Anna inviteret den danske kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm i studiet. Cecilie arbejder med AI i sine værker og har blandt andet udstillet – af alle steder – på den internationale rumstation.

Anna og Cecilie kommer hele vejen rundt om de kunstige intelligenser, og de drøfter blandt andet, hvordan AI-teknologien spejler os mennesker.
Genstart: En Menneskelig Maskine

LÆS EN ARTIKEL
Er du nysgerrig på AI i andre sammenhænge, så vælger vi at være lidt selvfede her og linke til en artikel, som Jannik selv har skrevet. Den handler om brugen af AI systemet DALL-E2 til at danne illustrationer. I artiklen reflekterer han over selv at bruge teknologien i forbindelse med at skabe en billedside til sine bøger, og over hvad den menneskelige interaktion med illustratorer kan – og som interaktionen med AI mangler. Artiklen finder du lige her:
Robotterne kommer!

SE EN VIDEO
Den danske forfatter og tegneserieskaber Palle Schmidt har begået lidt af et scoop. Tilbage i august 2022 lykkedes det Palle at få et interview med den britiske tegneserieskaber Dave McKean. Dave har arbejdet indgående med AI, og han er også bekymret for den kreative branches fremtid. I interviewet kommer Palle og Dave blandt andet ind på, om man overhovedet kan italesætte AI genereret content som kunst, når der ikke ligger en intention bag kunstværket. Interviewet er desuden gået viralt på Youtube.
Palle Schmidt interviews Dave Mckean on the Impact of AI for Artists

Vidste du i øvrigt, at de første tre kunstnere har lagt sag an for copyright infringement mod firmaerne bag kunstig intelligens?


Anbefalingen er skrevet af Jannik Landt Fogt, der udover at nørde igennem i alt fra sci-fi hørespil til tegneserier og digtsamlinger også er forfatter til bogen “Elektrisk blå som et 80’er digt.”

Følg ham på Instagram.

HAR DU EN KOMMENTAR, ELLER KENDER DU NOGET ANDET SPÆNDENDE, VI SKAL SE PÅ?
SEND OS EN MAIL
KONTAKT@FIKTIONER.DK