Bag Fiktioner

Det hele startede vel egentlig med en roman, der havde brug for feedback. Spandevis af kaffe, et væld af telefonsamtaler og et par bogudgivelser senere, blev det tydeligt, at et nørdet venskab var skabt over glæden ved bøger, skriveri og magien ved ord. Vi elsker fiktioner – bøger, TV-serier, podcasts og film. Vi elsker at tale om dem, pille dem fra hinanden, diskutere deres præmisser og debattere deres legitimitet i verden. Her 6 år efter har vi skrabet en del nyttig viden til os – og det vil vi gerne dele med andre. Derfor har vi lavet Fiktioner – et månedligt tidsskrift til dig, der er litteratur- og skriveinteresseret.

I Fiktioner skriver vi artikler, der går dybere, end de sociale mediers format tillader. Vi vil gerne inspirere til lidt mindre overflade og lidt mere langsommelig fordybelse. Vi har valgt mailformatet og online artikler som medie, fordi det kan gemmes og læses, når man har tiden (og en kop kaffe i nærheden), og ikke når det dukker op i et SoMe stream, hvor man egentligt burde lave noget andet.    

Vi har to perspektiver på fiktion: Et introvert og et ekstrovert.

Vi skriver artikler, der kigger indad på den skrivende proces, på det der skal til for at skabe en god historie, på tips og tricks til at skabe narrativer, som fænger. Nogle gange er det vores egen skriveproces, vi skriver om, andre gange deler vi tips, som vi har fået fra andre. Og ind i mellem inviterer vi gæsteskribenter ind, som har noget særligt på hjerte.

Men vi skriver også artikler, der kigger udad på et marked i forandring. På ændrede forbrugsvaner blandt læserne, på markedsføring af bøger og på nye fortælleformer og -medier. Vi forsøger at skive om bogen som en del af verden, om økosystemet omkring bogen og om tilværelsen som forfatter.

Vores ønske med Fiktioner er at skabe et format, som folk glæder sig til at læse. Måske fordi de savner en fyldestgørende anbefaling af litteratur, af fede artikler eller et godt link til andre personligheder, som vi synes, gør det godt. Men det er også en platform til dem, der selv går med en historiefortæller (og måske en forfatter) i maven.

Kort sagt så ønsker vi at dele vores glæde ved alle former for fiktioner og vores overvejelser (og nogle gange også vores frustrationer) ved at have en skrivende praksis, der producerer noget, som gerne skulle kunne stå på egne ben. Ikke i en skrivebordsskuffe, men på et marked oversvømmet med kulturoplevelser.   

Vi håber, at du vil læse med og måske selv bidrage en dag.   

Vil du have de nyeste artikler og anbefalinger direkte i din indbakke, kan du skrive dig op her.

Jannik Landt Fogt
Født 1979 på Vestegnen
Kandidat i filosofi og økonomi fra CBS
Forfatter til “Elektrisk blå som et 80’er digt”
Foredragsholder og debattør
SoMe specialist for tegneseriebutikken Fantask

https://www.janniklandtfogt.dk/

Christina Lassen-Andersen
Født 1980 i Nordsjælland
Kandidat i historie fra KU
Forfatter til “Mørkelagt” og “Tabte drømme”
Foredragsholder
Ejer af Forlaget Fjorden

https://lassen-andersen.dk/

FIKTIONER ER STØTTET MED MIDLER FRA COPYDAN TILDELT AF AUTORKONTOEN