Fiktioner anbefaler: The Callisto Protocol

Kom med off the beaten track og læs vores anbefaling af et stykke anderledes fiktion.

Vi har fundet science fiction / horror-baskeren The Callisto Protocol: Helix Station. Den er det, man på godt gammeldaws dansk kalder for et hørespil. Man kan også bare kalde det for en podcast, men folkene bag kalder det for “a 3-dimensionel immersive audio adventure”.

Og tag ikke fejl, den er virkelig immersive – man suges lynhurtigt ind i den nervepirrende fortælling ikke mindst på grund af Gwendolyn Christies fantastiske stemmeskuespil. Jep, den Gwendolyn Christie – også kendt som Brienne of Tarth fra serien Game of Thrones. Gwendolyn Christie lægger stemme til Percy, en form for lejesoldat, der allerede i første afsnit sendes tilbage til Helix Station, en rumstation hun før har været på, og som ifølge hende selv er et twisted hellhole. Hørespillet er spækket med ambient støj og lydeffekter og er det tætteste, man kommer på at se en film med sine ører. Der er i øvrigt også stemmeskuespil med i podcastserien fra en række andre hollywoodskuespillere, bl.a. Michael Ironside, der har brugt en del af sin hollywoodkarriere i nogle rigtigt store sci-fi brag som Starship Troopers, Scanners, Total Recall og kultfilmen Turbo Kid. 

Egentligt er hørespillet en form for markedsføring af det nye computerspil Callisto Protocol, men produktionskvaliteten af podcasten er SKYHØJ – og fortællingen er vildt spændende. Selvom man ikke har tænkt sig at spille computerspillet, så kan historien sagtens nydes for sig selv.

Du skal lytte til podcasten for at opleve en god science fiction/horror fortælling eller for at opleve, hvor vilde oplevelser man kan skabe, når en lydbog ikke bare er en lydbog.

Hvis du ikke er til film som Alien, Starship Troopers og den slags, så bør du nok holde dig langt væk fra podcasten, for dens inspirationskilder er tydeligvis action-sci-fi.

Podcasten er på engelsk.

Du kan høre en trailer her

…og finde hele serien hvor du finder dine podcasts, f.eks. her på Spotify.

Computerspillet havde premiere den 2. december 2022, og hvis du ikke allerede har tjekket det ud, så er der en trailer klar på Youtube.


Anbefalingen er skrevet af Jannik Landt Fogt, der udover at nørde igennem i alt fra sci-fi hørespil til tegneserier og digtsamlinger også er forfatter til bogen “Elektrisk blå som et 80’er digt.”

Følg ham på Instagram.

HAR DU EN KOMMENTAR TIL ANBEFALINGEN,
ELLER KENDER DU NOGET ANDET SPÆNDENDE, VI SKAL SE NÆRMERE PÅ?
SEND OS EN MAIL: KONTAKT@FIKTIONER.DK