Konkurrence: Short Fiction

Skriv til Fiktioner og vind 1000,-

Hvis vi nu siger ”Det kulturforbrugende menneske”, hvad tænker du så? Bliver din nysgerrighed vakt? Danner der sig straks en idé eller en historie i dit hoved? En historie om bøgernes vidunderlige verden, om hvordan bøger påvirker, forandrer og opløfter liv eller måske en kritisk historie om kulturforbrugerens aftryk på jordkloden? Måske er du ovre i en dystopisk fortælling, om en verden uden litteratur, eller… You get the point… Rammerne er brede, så sæt dig fluks til tastaturet og skriv til Fiktioner!

Vi søger tre skribenter, der alle vil få udgivet deres værk online på fiktioner.dk i løbet af 2024. Derudover præmieres hver vinder med 1000,-

Hovedoverskriften (Det kulturforbrugende menneske) er fastlagt, men hvordan du vælger at tolke det, er helt op til dig. Faktisk er diversiteten i de tekster, vi vil modtage, noget af det, vi glæder os mest til at se.

Herunder har vi samlet de mest gængse spørgsmål. Har vi glemt noget, er du altid velkommen til at skrive til os og spørge.

Husk også at tilmelde dig vores mail. Så ender de nyeste atikler og anbefalinger direkte i din indbakke én gang om måneden. Vi startede med at være reklame og spamfri – og det bliver vi ved med at være.

Hvad er formatet?
Short fiction. Alle korte formater er velkomne. Digte, essays, noveller.

Hvilken genre?
Your choice! Følger du med i Fiktioner, ved du, at vi er super nysgerrige på alle genrer. Dog skal du ikke målrette din tekst til børn. Ikke at børnelitteratur ikke kan være kunst, men eftersom Fiktioners læsere består af 99,9% voksne, skal teksten rettes mod dem.

Hvor meget må jeg skrive?
Hold dig under 5000 ord. Dit værk har lige stor chance uanset, om det er på 10 eller 4999 ord.

Må jeg sende mere end ét bidrag ind?
Ja, det må du gerne. Men det skal sendes samlet i én enkelt mail. Du skal også være opmærksom på, at du kun kan vinde 1000,- én gang – uanset hvor meget du sender til os.

Må jeg skrive på et andet sprog?
Du må aflevere på dansk eller engelsk.

Hvornår skal jeg senest indsende?
Vi skal have din tekst allersenest fredag d. 1. marts 2024 kl. 12.00

Hvor skal jeg sende den til?
Indsend din tekst til kontakt@fiktioner.dk. Send din fil i Word format og medsend også en kort tekst på max 500 ord om dig selv.

Hvornår får jeg svar?
Alle deltagere modtager svar senest 8 uger efter indsendelse (det er d. 26. april – du behøver ikke slå det op).

Hvis jeg vinder, hvad så?
Så er det jo allerførst på sin plads at åbne et eller andet med bobler. Derudover kan du glæde dig til at modtage 1000,- og at se din novelle komme med i Fiktioner i løbet af 2024. Datoen får du selvfølgelig, så snart vi kender den.

Hvad er præmien?
De tre vindere honoreres hver med 1000,- og udgives digitalt på Fiktioners hjemmeside.

Er der noget med småt?
Naturligvis. Og selvom det er lidt tørt, så læs det lige alligevel:
– Forfatteren ejer rettighederne til værket. Når Fiktioner har bragt det, kan du gøre med værket, som du selv ønsker. Vi håber dog, at du vil vente med at offentliggøre værket andre steder, til Fiktioner har bragt det.
– Værket må ikke været udgivet før, hverken fysisk eller digitalt.
– Fiktioner forbeholder sig retten til at bringe værket i Fiktioners mail samt at have værket liggende online.
– Forfatterens navn, billede samt citater fra værket kan blive brugt i forbindelse med markedsføring af Fiktioner.
– Vurderingen af det indsendte værk foretages af Christina Lassen-Andersen og Jannik Landt Fogt.

Mangler du svar på noget? Send os en mail på kontakt@fiktioner.dk